Stołówka szkolna

Stołówka

zasady zamawiana obiadów 
Szanowni Rodzice,
Witamy w aplikacji zamowposilek.pl, dzięki której zamawianie i płacenie za obiady w szkole będzie proste i wygodne.
W pierwszym kroku prosimy o zarejestrowanie się w aplikacji, korzystając z poniższego linku:
Tutaj znajdą Państwo krótki film instruktażowy jak się poprawnie zarejestrować:
Aplikacja działa na zasadzie przedpłat. Należy najpierw dokonać wpłaty poprzez aplikację a następnie można składać zamówienia. Na kolejnym filmie instruktażowym mogą Państwo zobaczyć jak poprawnie dokonać zamówień na obiady:
W razie jakichkolwiek problemów prosimy o skorzystanie z zakładki „Pomoc” w aplikacji lub kontakt bezpośrednio z nami pod adresem bok@zamowposilek.pl.
pozdrawiam,Maciej Trajdos
Dyrektor Zarządzający
tel. 601 41 36 86
www.zamowposilek.pl

INFORMACJA DLA RODZICÓW I UCZNIÓW DOTYCZĄCA OBIADÓW.

MENU OBIADOWE MARZEC (2)

menu obiadowe – luty

MENU  OBIADOWE – styczeń

 

 

 

ŚRODA 2.01

ZUPA: POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/

II DANIE: GULASZ WARZYWNY Z DYNIĄ I CZERWONA FASOLĄ, KASZA BULGUR/1/

LEMONIADA

 

CZWARTEK  3.01

ZUPA:KRUPNIK /1,9/

II DANIE: KOTLET SCHABOWY W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, GOTOWANE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z NATKĄ PIETRUSZKI /1,3/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

PIĄTEK 4.01

ZUPA:JARZYNOWA /9/

II DANIE: PULPETY  Z RYBY , PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY   JABŁKA I MARCHEWKI /3,7/

HERBATA ROOIBOS

 

 

PONIEDZIAŁEK  7.01

ZUPA: KAPUŚNIAK Z KISZONEJ I SŁODKIEJ KAPUSTY /9/

II DANIE: SPAGHETTI , SOS POMIDOROWY Z ZIELONYM GROSZKIEM  /1/

NAPAR Z MIĘTY I RUMIANKU

 

WTOREK 8.01

ZUPA:ROSÓŁ DROBIOWY Z JARZYNAMI I MAKARONEM /1,9/

II DANIE: PIEROGI Z OWOCAMI, SOS JOGURTOWO CYNAMONOWY, SURÓWKA Z MARCHEWKI /1,7/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

ŚRODA 9.01

ZUPA:KREM ZIEMNIACZANO – KALAFIOROWY, GRZANKI /1,9/

II DANIE: FILET Z KURCZAKA W PANIERCE SEZAMOWEJ, PUREE ZIEMNIACZANE SURÓWKA Z SELERA

/1,7/

KOMPOT Z JABŁEK I GRUSZEK

 

CZWARTEK 10.01

ZUPA: GROCHÓWKA  /9/

II DANIE: GULASZ WIEPRZOWY Z OGÓRKIEM KISZONYM I PAPRYKĄ, PYZY DROŻDŻOWE, BURACZKI /1,7/

KOMPOT Z JABŁEK

 

PIĄTEK 11.01

 ZUPA:OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI I KOPERKIEM /9/

II DANIE: NALEŚNIKI Z DOMIESZKĄ MĄKI ORKISZOWEJ,  TWAROŻEK WANILIOWY /1,3,7/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

PONIEDZIAŁEK 14.01

ZUPA:JARZYNOWA

II DANIE: MAKARON ŚWIDERKI W SOSIE ŚMIETANOWO SEROWYM Z BROKUŁAMI  I NATKĄ PIETRUSZKI

/1,7/

LEMONIADA

 

WTOREK 15.01

ZUPA:BARSZCZ  UKRAIŃSKI /9/

II DANIE: GULASZ DROBIOWY, RYŻ , SURÓWKA KOPERKOWA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

ŚRODA 16.01

ZUPA: POMIDOROWA Z MAKARONEM /1,9/

II DANIE: PIECZONA PAŁKA KURCZAKA, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA SŁODKO

KOMPOT Z JABŁEK I ARONII

 

CZWARTEK 17.01

ZUPA: KALAFIOROWO BROKUŁOWA /9/

II DANIE: PULPETY WIEPRZOWO WARZYWNE W SOSIE KOPERKOWYM, KASZA BULGUR, SURÓWKA Z BURACZKÓW /1,3/

KOMPOT Z OWOCÓW LEŚNYCH

 

PIĄTEK 18.01

ZUPA: KRUPNIK Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ /1,9/

II DANIE: RYBA W PANIERCE Z SIEMIENIEM LNIANYM, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY, MARCHEWKI I JABŁKA /1,3,7/

NAPAR Z RUMIANKU I MALIN

 

 

PONIEDZIAŁEK 21.01

ZUPA: ROSÓŁ Z JARZYNAMI I KASZKĄ /1,9/

II DANIE: PIEROGI Z SEREM, SOS JOGURTOWO TRUSKAWKOWY, SURÓWKA Z MARCHEWKI I JABŁKA /1,7/

LEMONIADA

 

WTOREK 22.01

ZUPA: SZCZAWIOWA Z JAJKIEM /3,9/

II DANIE: FILET Z KURCZAKA, GOTOWANE ZIEMNIAKI Z KOPERKIEM, SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY MARCHEWKI I JABŁKA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

 

ŚRODA 23.01

ZUPA: JARZYNOWA Z ZIEMNIAKAMI /9/

II DANIE: GULASZ Z DYNIĄ I BIAŁĄ FASOLKĄ, KASZA GRYCZANA NIEPALONA, OGÓREK KISZONY

KOMPOT Z JABŁEK I GRUSZEK

 

CZWARTEK 24.01

ZUPA:  ZIEMNIACZANA /9/

II DANIE: SCHAB WIEPRZOWY W SOSIE WŁASNYM, PUREE ZIEMNIACZANE, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z NATKĄ PIETRUSZKI

KOMPOT Z JABŁEK

 

PIĄTEK 25.01

ZUPA: OGÓRKOWA /9/

II DANIE: MAKARON TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I POMIDORAMI /1/

NAPAR Z LIPY, MALIN I MIĘTY

 

PONIEDZIAŁEK 28.01

ZUPA: POMIDOROWA Z  MAKARONEM /1,9/

II DANIE: LECZO WARZYWNE, RYŻ

LEMONIADA

 

WTOREK 29.01

ZUPA: KRUPNIK Z JARZYNAMI /1,9/

II DANIE: KURCZAK PIECZONY, ZIEMNIAKI GOTOWANE, SURÓWKA Z MARCHEWKI

HERBATA ROOIBOS

 

ŚRODA 30.01

ZUPA: FASOLOWA

II DANIE: NALEŚNIKI Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI, SOS OWOCOWY /1,3,7/

KOMPOT WIELOOWOCOWY

 

CZWARTEK 31.01

ZUPA: DYNIOWA

II DANIE: KOTLET SCHABOWY, GOTOWANE ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z NATKĄ PIETRUSZKI /1,3/

KOMPOT Z JABŁEK

 

 

 

 

 

ALERGENY POKARMOWE WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

 

1 – Zbożazawierające gluten, 2 – Skorupiakiiproduktypochodne

3 – Jajaiproduktypochodne, 4 – Rybyiproduktypochodne, 5 – Orzeszkiziemne (arachidowe)

6 – Sojaiproduktypochodne, 7 – Mlekoiproduktypochodne, 8 – Orzechy, 9 – Seleriproduktypochodne, 10 – Gorczycaiproduktypochodne, 11 – Nasionasezamuiproduktypochodne

12 – Dwutleneksiarki, 13 – Łubin, 14 – Mięczaki

 

 

 

 

 

 

 

MENU OBIADOWE GRUDZIEŃ

 MENU OBIADOWE- LISTOPAD

MENU OBIADOWE -październik

Wykaz alergenów występujących lub mogących występować w daniach i produktach

Legenda Alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Orzeszki ziemne i produkty pochodne
  5. Soja i produkty pochodne
  6. Mleko i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny
  13. Łubin i produkty pochodne
  14. Mięczaki i produkty pochodne

 

 

 

 

Jadłospis jest publikowany na stronie po przesłaniu go przez LOSiR