Stołówka szkolna

Stołówka

INFORMACJA DLA RODZICÓW I UCZNIÓW DOTYCZĄCA OBIADÓW.

 

Informacja dla rodziców uczniów jedzących obiady w stołówce

  1. Wpłat dokonujemy do ostatniego dnia miesiąca ( choć optymalny termin to dzień 25) poprzedzającego miesiąc, w którym dziecko będzie jadło obiady. Jeżeli dziecko będzie nieobecne i nie będzie jadło obiadu w szkole, rodzic musi do godziny 8.30 dzień prędzej powiadomić telefonicznie szkołę ( klasy gimnazjalne i VII pod numerem telefonu 618102838, klasy o-VI pod numerem telefonu  503 139 921, że ucznia nie ma.Bardzo prosimy o zgłoszenie nazwiska i klasy dziecka oraz wyszczególnionych dni miesiąca do świetlicy szkolnej (część szkoły „B”, ul. Dąbrowskiego 2a).
  2. Jeżeli dziecko je obiad sporadycznie wpłata musi być dokonana z wyprzedzeniem co najmniej jednego dnia.
  3. Na wpłacie umieszczamy dane dziecka, dni w które dziecko je obiad i koniecznie klasę, do której dziecko uczęszcza.
  4. Obiady będą wydawane tylko tym, których nazwiska znajdą się na wydruku przelewu z banku.
  5.  W sporadycznych wypadkach uczeń może  wykupić obiad u pani woźnej w budynku A ( dawne gimnazjum), jednak trzeba to zrobić  dzień wcześniej.

W roku szkolnym 2017/2018 płatności za obiady należy dokonywać tylko przelewem

 

33 9043 1038 3038 0040 1953 0001

Koszt jednego obiadu: 6 złotych

Jadłospis na listopad

 

JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE LISTOPAD

CZWARTEK  2.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA LIPOWA, PIECZYWO MIESZANE, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY, SAŁATA, PASTA Z CIECIERZYCY I PAPRYKI

II ŚNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA Z KEFIREM (WINOGRONO, JABŁKO, BRZOSKIWNIA)

OBIAD KREM POROWY Z ZIEMNIAKAMI, KOTLECIKI DROBIOWO-BURACZKOWE Z PIETRUSZKĄ, RYŻ JAŚMINOWY, SOS BIAŁY, MARCHEWKA ZASMAŻANA NA MASEŁKU, KOMPOT

PIĄTEK  3.11.2017

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE Z MLEKIEM, PIECZYWO MIESZANE, PASTA RYBNA Z TWAROŻKIEM, DŻEM TRUSKAWKOWY

II ŚNIADANIE:  RYŻ NA MLEKU Z CYNAMONEM I JABŁKIEM PIECZONYM

OBIAD: ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z ZIEMNIAKAMI, KOTLET JAJECZNY, ZIEMNIAKI,  FASOLKA ZIELONA, KOMPOT

PONIEDZIAŁEK 6.11.2017

ŚNIADANIE: KAKAO, PIECZYWO MIESZANE, TWAROŻEK GRANI Z POMIDOREM, PASZTET DROBIOWY, PARÓWKA Z SZYNKI, SOS POMIDOROWY NA BAZIE JOGURTU

II ŚNIADANIE: KOKTAJL TRUSKAWKOWY,  KAWAŁKI POMARANCZY, JABŁKA

OBIAD: KREM Z SELERA Z GRZANKAMI, PIEROGI Z MIĘSEM POLANE MASEŁKIEM I TARTĄ BUŁKĄ, HERBATA ŻURAWINOWA

WTOREK 7.11. 2017

ŚNIADANIE: HERBATA, PIECZYWO MIESZANE, SCHAB GOTOWANY, RZODKIEWKA, OGÓREK ZIELONY, POWIDŁA

II ŚNIADANIE: LEMONIADA ANANASOWO-BRZOSKWINIOWA, CIASTECZKO OWSIANE

OBIAD: ROSOŁEK Z KLUSECZKAMI, FILET Z KURCZAKA W ZIOŁACH, PIECZONE ZIEMNIAKI WŁASNEJ PRODUKCJI, SAŁATKA, KOMPOT

ŚRODA  8.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA, PIECZYWO MIESZANE, SZYNKA DROBIOWA, SER ŻÓŁTY Z POMIDOREM, BAZYLIĄ

II ŚNIADANIE: PIECZONE JABŁKO  W SOSIE TOFFI

OBIAD: ZUPA DYNIOWA Z GRUSZKĄ I KAWAŁKAMI PRAŻONEJ CEBULKI, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, SOS POMIDOROWY, KALAFIOR, KOMPOT

CZWARTEK 9.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA LIPOWA, PIECZYWO MIESZANE, DŻEM, PASTA Z KURCZAKA

II ŚNIADANIE: JOGURT OWOCOWY

OBIAD: ZUPA KRUPNICZEK Z KASZĄ JAGLANĄ, MAKARON KOKARDKI, SOS NEAPOLITAŃSKI Z TARTYM PARMEZANEM I BAZYLIĄ, KOMPOT

PIĄTEK 10.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA , PIECZYWO MIESZANE, PASTA NUTELKOWA WŁASNEJ PRODUKCJI, TWARÓG CHUDY, SAŁATKA, RZODKIEWKA, OGÓREK ZIELONY

II ŚNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA ( KIWI, MANDARYNKA, BANAN)

OBIAD: ZUPA FASOLOWA, PALUSZKI RYBNE WŁASNEJ PRODUKCJI, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKINSKIEJ, KOMPOT

PONIEDZIAŁEK 13.11. 2017

ŚNIADANIE: HERBATA, PIECZYWO MIESZANE, PASTA NUTELKOWA, SER ŻÓŁTY, SAŁATA OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA

II ŚNIADANIE:  KOKTAJL MLECZNY, BISZKOPTY

OBIAD: KREM KALAFIOROWY, FASOLKA PO BRETOŃSKU Z PIECZYWEM, KOMPOT

WTOREK 14.11.2017

ŚNIADANIE: KAKAO, BUŁKA GRAHAM, SER ŻÓŁTY, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR, SAŁATA, OGÓREK

II ŚNIADANIE: BANAN, SOK MARCHEWKOWO-BRZOSKWINIOWY

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA  Z RYŻEM, KLOPSY MIELONE, ZIEMNIAKI PUREE, SURÓWKA Z BURACZKÓW, KOMPOT

ŚRODA  15.11. 2017

ŚNIADANIE: HERBATA MIĘTOWA Z CYTRYNĄ, PIECZYWO MIESZANE, TWAROŻEK Z POMIDOREM, DŻEM DYNIOWY

II ŚNIADANIE: KASZKA MANNA Z SYROPEM JAGODOWYM

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA, KURCZAK Z WARZYWAMI W SOSIE DYNIOWYM, RYŻ, KOMPOT

 

 

 

 

CZWARTEK 16.11.2017

ŚNIADANIE:  HERBATA, PIECZYWO MIESZANE, SER ŚMIETANKOWY, PARÓWKA Z SZYNKI, SOS POMIDOROWY NA BAZIE JOGURTU, PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

II ŚNIADANIE: KOKTAJL MLECZNY, MANDARYNKA

OBIAD:  ROSÓŁ Z MAKARONEM, KOTLECIKI DROBIOWE (JAJKO, MAJONEZ, SER ŻÓŁTY, MĄKA ZIEMNIACZANA, PIETRUSZKA, KOPEREK, CEBULKA), KASZA JAGLANA Z SOSEM, GOTOWANE WARZYWA NA PARZE, KOMPOT

PIĄTEK 17.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA OWOCOWA, BUŁKA GRAHAM, DŻEM TRUSKAWKOWY,  TWAROŻEK WIEJSKI, POMIDOR

II ŚNIADANIE:  RYŻ NA MLEKU Z JABŁKIEM I CYNAMONEM

OBIAD:  BARSZCZ UKRAIŃSKI, ZIEMNIAKI  PUREE, KAWAŁKI RYBY W PANIERCE KUKURYDZIANEJ W POLEWIE MIDOWEJ, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT

PONIEDZIAŁEK 20.11.2017

ŚNIADANIE: KAKAO, PIECZYWO MIESZANE, SER ŻÓŁTY, SZYNKA DROBIOWA, POMIDOR, RZODKIEWKA, SAŁATA

II SNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA (JABŁKO, MANDARYNKA, ANANAS, KIWI) Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW

OBIAD:ZUPA OGÓRKOWA, SCHAB PIECZONY, SOS PIECZENIOWY, KASZA JĘCZMIENNA, SURÓWKA Z MODREJ KAPUSTY, MARCHWI, JOGURTU, SOK

WTOREK  21.11.2017

ŚNIADANIE: PŁATKI Z MLEKIEM, BUŁKA GRAHAM, TWARÓG CHUDY, PASTA JAJECZNA

II ŚNIADANIE: JOGURT OWOCOWY

OBIAD: ZUPA KRUPNIK Z KASZĄ, RACUCHY PSZENNO-GRYCZANE Z PRAŻONYM JABŁKIEM I POWIDŁAMI, KOMPOT

ŚRODA  22.11. 2017

ŚNIADANIE: HERBATA ŻURAWINOWA, PIECZYWO MIESZANE, SCHAB GOTOWANY Z SOSEM TATARSKIM NA JOGURCIE, OGÓREK ZIELONY, SZYNKA BIAŁA GOTOWANA, POMIDOR, SAŁATA

II ŚNIADANIE:  SOK JABŁKOWY, CIASTECZKA OWSIANE

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA, LECZO Z MAKARONEM Z PEŁNEGO ZIARNA, KOMPOT

 

 

CZWARTEK 23.11.2017

ŚNIADANIE: KAKAO, PIECZYWO MIESZANE, PIECZYWO MIESZANE,  PLASTER SCHABU,  OGÓREK ZIELONY, JOGURT NATURALNY, DŻEM MALINOWY

II ŚNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA Z DODATKIEM KEFIRU (GRUSZKA, BRZOSKWINIA, WINOGRONO)

OBIAD: KREM Z PIECZONEJ PAPRYKI, POMIDORA I CIECIERZYCY Z PESTAKMI DYNI, PIECZONE UDKO Z KURCZAKA, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MARCHWI, ANANASA I JABŁKA, KOMPOT

PIĄTEK  24.11.2017

ŚNIADANIE:  HERBATA OWOCOWA, PIECZYWO MIESZANE, POWIDŁA, PASZTET DROBIOWY Z PAPRYKĄ

II ŚNIADANIE: BANAN, SOK MARCHWIOWO-BRZOSKWINIOWY

OBIAD: ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM NA KISIELU, PAŁKI RYBNE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTKI, KOPERKU I JOGURTU, KOMPOT

PONIEDZIAŁEK 27.11.2017

ŚNIADANIE: HERBATA ŻURAWINOWA, PIECZYWO MIESZANE, SZYNKA DROBIOWA, OGÓREK ZIELONY, RZODKIEWKA, PASTA Z CIECIERZYCY I PIECZONEJ PAPRYKI

II ŚNIADANIE: JOGURT GRECKI Z MUSEM BRZOSKWINIOWYM I BISZKOPTAMI

OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA, MAKARON SWIDERKI, SOS POMIDOROWY, JAJKO GOTOWANE, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT

WTOREK 28.11.2017

ŚNIADANIE:  HERBATA OWOCOWA, BUŁKA GRAHAM, TWARÓG Z RZODKIEWKĄ, PARÓWKA Z SZYNKI, SOS POMIDOROWY

II ŚNIADANIE: KASZKA MANNA Z SYROPEM JAGODOWYM

OBIAD:  KREM DYNIOWY, RYŻ CURRY Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI, KOMPOT

ŚRODA  29.11. 2017

ŚNIADANIE:  HERBATA, PIECZYWO MIESZANE, TWAROŻEK Z POMIDOREM, SZYNKA Z KURCZAKA, PAPRYKA, OGÓREK ZIELONY

II ŚNIADANIE: SAŁATKA OWOCOWA Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW (JABŁKO, MANDARYNKA, BRZOSKWINIA, SUSZONE ŚLIWKI)

OBIAD: ZUPA JARZYNOWA, PIEROGI LENIWE Z CUKREM I JOGURTE TRUSKAWKOWYM, KOMPOT

CZWARTEK 30.11.2017

ŚNIADANIE: PŁATKI KUKURYDZIANE Z MLEKIEM, PIECZYWO MIESZANE, SER ŻÓŁTY, SAŁATA, POMIDOR, PASTA Z KURCZAKA

II ŚNIADANIE: PANCAKES KUKURYDZIANE Z MAŚLANKĄ I BANANEM

OBIAD: KREM Z BIAŁYCH WARZYW, SCHAB PIECZONY, PYZY, SOS PIECZENIOWY BURACZKI TARTE, KOMPOT

 

 

 

Jadłospis jest publikowany na stronie po przesłaniu go przez LOSiR