Kuchnia LOSIR ma dietetyka, który jest gotowy podjąć wyzwanie z indywidualnymi dietami. Jeżeli któreś z dzieci jest uczulone, bądź choruje nie jest to dla nas żaden problem. Zachęcamy wówczas do kontaktu pod numer 500-228-428.
Jadłospis
1.09.
OBIAD: ZUPA WARZYWNA, POLĘDWICZKI Z DORSZA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA (SAŁATA LODOWA, PAPRYKA, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY), KOMPOT
alergeny: *1, *13, *3, *8, *4
4.09.
OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA, MAKARON ŚWIDERKI, SOS POMIDOROWY, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, BROKUŁY GOTOWANE, SOK
alergeny: *1,*2,*3,*8, *13
5.09.
OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, PIERŚ Z KURCZAKA GOTOWANA, RYŻ, SOS POTRAWKOWY, MARCHEWKA ZASMAŻANA, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13
6.09.
OBIAD: KREM BROKUŁOWY Z GRZANKAMI, PIECZONA SZYNKA, SOS PIECZENIOWY, PYZY, BURACZKI PUREE, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8, *11, *13
7.09.
OBIAD: ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM, SCHABOWY W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *7,*13,
8.09.
OBIAD: ZUPA KAPUŚNIACZEK Z BIAŁEJ KAPUSTY, GZIK Z RZODKIEWKĄ, JAJKO SADZONE, ZIEMNIAKI, KOMPOT
alergeny: *2, *3, *13
11.09.
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, GULASZ DROBIOWY, KASZA JĘCZMIENNA, GOTOWANA MODRA KAPUSTA, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13
12.09.
OBIAD: ZUPA WARZYWNA, PIEROGI LENIWE Z JOGURTEM WANILIOWYM, SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁKA,ANANAS, SŁONECZNIK, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13
13.09.
OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA, SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8, *13
14.09.
OBIAD: ZUPA FASOLOWA, KLOPSY MIELONE, ZIEMNIAKI PUREE, KALAFIOR GOTOWANY, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8, *13
15.09.
OBIAD: ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM, POLĘDWICZKI Z DORSZA W PANIERCE, SOS WARZYWNY, RYŻ GOTOWANY, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *4, *8, *11, *13
18.09.
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA, PIECZONA SZYNKA, KOPYTKA, SOS PIECZENIOWY, MODRA KAPUSTA Z MARCHEWKĄ, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13
19.09.
OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKAMI, PIERŚ Z KURCZAKA, RYŻ, SOS WARZYWNY, MARCHEW ZASMAŻANA NA MASEŁKU, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8, *13
20.09.
OBIAD: KREM BROKUŁOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM, MAKARON ŚWIDERKI, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, SOS POMIDOROWY, KALAFIOR GOTOWANY, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8, *13
21.09.
OBIAD: ZUPA KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ, FILET Z KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ, PAPRYKI, OGÓRKA ZIELONEGO, KUKURYDZY, POMIDORA 100g, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13
22.09.
OBIAD: KREM DYNIOWY Z GRZANKAMI, PALUSZKI RYBNE WŁASNEJ PRODUKCJI W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, ZIEMNIAKI PUREE, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *4, *8, *13
25.09.
OBIAD: KREM KALAFIOROWY, ZIEMNIAKI, KROKIETY, SOS LEKKO PIECZENIOWY, MARCHEW GOTOWANA, SOK
alergeny: *1, *2, *3, *7, *8, *13
26.09.
OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA, ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *8,*13,
27.09.
OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KAWAŁKI KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *7, *8, *13
28.09.
OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA, GULASZ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI TARTE, KOMPOT
alergeny: *1, *2, *3, *13