Jadłospis szkolnej stołówki

Kuchnia LOSIR ma dietetyka, który jest gotowy podjąć wyzwanie z indywidualnymi dietami. Jeżeli któreś z dzieci jest uczulone, bądź choruje nie jest to dla nas żaden problem. Zachęcamy wówczas do kontaktu pod numer 500-228-428.

Jadłospis

1.09.

OBIAD: ZUPA WARZYWNA, POLĘDWICZKI Z DORSZA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA (SAŁATA LODOWA, PAPRYKA, POMIDOR, OGÓREK ZIELONY), KOMPOT

alergeny: *1, *13, *3, *8, *4

4.09.

OBIAD: ZUPA KALAFIOROWA, MAKARON ŚWIDERKI, SOS POMIDOROWY, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, BROKUŁY GOTOWANE, SOK

alergeny: *1,*2,*3,*8, *13

5.09.

OBIAD: ROSÓŁ Z MAKARONEM, PIERŚ Z KURCZAKA GOTOWANA, RYŻ, SOS POTRAWKOWY, MARCHEWKA ZASMAŻANA, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13

6.09.

OBIAD: KREM BROKUŁOWY Z GRZANKAMI, PIECZONA SZYNKA, SOS PIECZENIOWY, PYZY, BURACZKI PUREE, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8, *11, *13

7.09.

OBIAD: ZUPA BARSZCZ CZERWONY Z MAKARONEM, SCHABOWY W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *7,*13,

8.09.

OBIAD: ZUPA KAPUŚNIACZEK Z BIAŁEJ KAPUSTY, GZIK Z RZODKIEWKĄ, JAJKO SADZONE, ZIEMNIAKI, KOMPOT

alergeny: *2, *3, *13

11.09.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM, GULASZ DROBIOWY, KASZA JĘCZMIENNA, GOTOWANA MODRA KAPUSTA, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13

12.09.

OBIAD: ZUPA WARZYWNA, PIEROGI LENIWE Z JOGURTEM WANILIOWYM, SURÓWKA Z MARCHWI, JABŁKA,ANANAS, SŁONECZNIK, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13

13.09.

OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA, SPAGHETTI Z MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8, *13

14.09.

OBIAD: ZUPA FASOLOWA, KLOPSY MIELONE, ZIEMNIAKI PUREE, KALAFIOR GOTOWANY, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8, *13

15.09.

OBIAD: ZUPA OWOCOWA Z MAKARONEM, POLĘDWICZKI Z DORSZA W PANIERCE, SOS WARZYWNY, RYŻ GOTOWANY, FASOLKA ZIELONA, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *4, *8, *11, *13

18.09.

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA, PIECZONA SZYNKA, KOPYTKA, SOS PIECZENIOWY, MODRA KAPUSTA Z MARCHEWKĄ, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13

19.09.

OBIAD: ZUPA ROSÓŁ Z LANYMI KLUSKAMI, PIERŚ Z KURCZAKA, RYŻ, SOS WARZYWNY, MARCHEW ZASMAŻANA NA MASEŁKU, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8, *13

20.09.

OBIAD: KREM BROKUŁOWY Z GROSZKIEM PTYSIOWYM, MAKARON ŚWIDERKI, GOŁĄBKI BEZ ZAWIJANIA, SOS POMIDOROWY, KALAFIOR GOTOWANY, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8, *13

21.09.

OBIAD: ZUPA KRUPNIK Z KASZĄ JAGLANĄ, FILET Z KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA Z SAŁATY LODOWEJ, PAPRYKI, OGÓRKA ZIELONEGO, KUKURYDZY, POMIDORA 100g, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13

22.09.

OBIAD: KREM DYNIOWY Z GRZANKAMI, PALUSZKI RYBNE WŁASNEJ PRODUKCJI W PANIERCE KUKURYDZIANEJ, ZIEMNIAKI PUREE, SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *4, *8, *13

25.09.

OBIAD: KREM KALAFIOROWY, ZIEMNIAKI, KROKIETY, SOS LEKKO PIECZENIOWY, MARCHEW GOTOWANA, SOK

alergeny: *1, *2, *3, *7, *8, *13

26.09.

OBIAD: ZUPA ZIEMNIACZANA, ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I MIĘSEM MIELONYM, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *8,*13,

27.09.

OBIAD: ZUPA POMIDOROWA Z MAKARONEM, KAWAŁKI KURCZAKA W PANIERCE, ZIEMNIAKI, SURÓWKA, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *7, *8, *13

28.09.

OBIAD: ZUPA OGÓRKOWA, GULASZ Z SZYNKI, KASZA JĘCZMIENNA, BURACZKI TARTE, KOMPOT

alergeny: *1, *2, *3, *13